Skip to content

Bakos.si

V ospredju zadeve povezane z mejo in tujci

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 324 klicev, od 85 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 5 primerov nedovoljenih prehodov državne meje.
V opisanem času smo obravnavali tudi: 11 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč I. kategorije, 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale, 4 povoženja divjadi, 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila, 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih, 2 požara.
Izpostavljamo:
Tujci predani hrvaškim varnostnim organom
Včeraj, okrog 12.30, so policisti MMP Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih označb odkrili štiri državljane Afganistana, zvečer, okrog 21. ure, na avtobusu pa še državljana Bangladeša, ki so tako na nedovoljen način vstopili v našo državo. Vsi so bili predani hrvaškim varnostnim organom.
Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj so policisti PP Gorišnica obravnavali 2 državljana Češke in dva državljana Poljske, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Voznikoma so izrekli globe, sopotnike pa so opozorili.
Tujec s ponarejenim vozniškim dovoljenjem
Policisti PPIU so včeraj zvečer obravnavali slovaška državljana in pri pregledu dokumentov 36-letnega sopotnika ugotovili, da ta poseduje ponarejeno vozniško dovoljenje Ukrajine. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja, za katero je zagrožena zaporna kazen do treh let.
Pripravila: Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: