Skip to content

Bakos.si

V Apaški dolini je nevarno biti policist

Radgonski policisti dvakrat napadeni, najprej v Lutvercih, nato v Segovcih

Kar „vroče“ je bilo minulo predpraznično sredo, na območju Gornje Radgone, še zlasti v Apaški dolini. Že od jutranjih ur so policijske sirene „prebujale“ mnoge prebivalce sicer mirne pokrajine na desnem bregu reke Mure. A čeprav so policisti bili dvakrat napadeni so na koncu „zmagali“ in se je vse končalo kot se je moralo, brez kakršnihkoli poškodb, storilca kaznivih dejanj pa čakajo ustrezne sankcije.

Najprej, že malo po 5. uri zjutraj so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju občine Apače (v kraju Lutverci, op.p.), ker je občan razbijal po hiši. Ob prihodu na kraj je imel občan v roki večjo sekiro. Kljub večkratnim pozivom policistov naj odloži sekiro ukazov ni upošteval, ampak je z dvignjeno sekiro stopil proti policistom in grozil, da jih bo ubil. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva, bil je obvladan, nato mu je bilo odrejeno pridržanje. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, priveden k dežurni preiskovani sodnici Nataliji Goldinskij Husar, ki je zanj odredil pripor.

„Gre za istega kršitelja, ki je 15.6.2020 okrog poldneva ležal na cesti in oviral promet. Ob prihodu policijske patrulje je takrat zbežal v stanovanje in z balkona proti policistoma vrgel sekiro, ki je priletela v službeno vozilo in ga poškodovala. Napad je podkrepil z resno grožnjo policistu, da ga bo ubil. Po krajšem prigovarjanju je potem kršitelj prišel z balkona in bil obvladan. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje in podana kazenska ovadba“, je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Sicer pa, v sredo, 24.6.2020 je v apaški občini spet „vrelo“. Policisti PP Gornja Radgona so namreč okrog 10. ure zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja občanu iz Segovcev zasegli osebni avtomobil. V postopek policistov se je vmešala družina kršitelja. Oče kršitelja je policistoma s sekiro grozil, da ju bo ubil. Osumljeni se je čez čas pomiril. V postopku ni bil nihče poškodovan. Zoper kršitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: