Skip to content

Bakos.si

Šel je ženi po zdravilo in na prehodu za pešce trčil v Mirka, ki je pozneje umrl

Leopold Buzeti priznal očitano kaznivo dejanje in se strinjal z 22 mesecev pogojnega zapora

Ker je obtoženi, 84-letni Leopold Buzeti iz Bakovcev brez razmišljanja priznal krivdo, da je povzročil prometno nesrečo iz malomarnosti, v kateri je ena oseba utrpela hudo telesno poškodbo, zaradi česar je 42 dni pozneje umrla v bolnišnici, je sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti Stanislav Jug, po hitrem postopku, že na predobravnalnem naroku, zoper njega zaključil postopek. Strinjal se je obtoženi tudi s predlagano sankcijo za primer priznanja krivde, katero je predlagal okrožni državni tožilec Matej Kučan, in sicer leto in 10 mesecev zapora pogojno na pet let, ter stransko sankcijo prepoved vožnje vozil za katera je potrebna kategorija „B“. Kot je dejal tožilec, obtoženi doslej ni imel niti najmanjšega prekrška ali kaznivega dejanja ne v prometu in ne na katerem drugem področju. Pri predlogu sankcije je upošteval tudi druge olajševalne okoliščine, kot so starost obtoženega, ter dejstvo, da ni vozil pod vplivom alkohola ali z hitrostjo, smrt oškodovanca pa da je povezana tudi s pridruženimi boleznimi, ki jih je menda imel.

Leopold Buzeti, ki bo 14.11.2021 napolnil 85 let, je dogodek, ki se je pripetil 23.12.2020, ko je šel v Mursko Soboto po zdravilo za ženo, ves čas obžaloval in niti z besedico ni ugovarjal tožilcu. Pred izrekom sodbe je zagovornik obtoženega, odvetnik Igor Weindorfer, povedal kako je njegovega varovanca dogodek hudo prizadel. Takoj po nesreči, odkar več ne vozi avtomobil, je stopil v kontakt s pokojnikovo partnerko, s katero se je pogosto slišal, ko je slednji umrl, pa mu je šel prižgati svečo. Sodnik Jug je predlagano sankcijo v celoti potrdil, hkrati pa je delno ugodil prošnji odvetnika Windorferja, da obtoženega oprosti plačila sodnih stroškov. Tako bo državni proračun plačal stroške odvetnika, sam obtoženi pa bo moral poravnati 100 evrov sodne takse. Ker sta se stranki odpovedali pritožbi je sodba postala pravnomočna.

Tožilec Kučan je sicer Buzetiju očital povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, ki se je pripetila dva dni pred lanskim božičem, in sicer 23.12.2020 okoli 8,45 ure zjutraj na Kocljevi ulici v Murski Soboti. Obtoženi je s svojim avtomobilom znamke Golf, na prehodu za pešce trčil v pešca Mirka Gomboca iz Murske Sobote, ki je že prečkal prehod. Nesrečnega pešca je zadel z levim delom svojega vozila v njegov levi bok. Pešca je vrglo na pokrov motorja nato pa je padel na asfalt, kjer je obležal hudo telesno poškodovan, s številnimi prelomi. Pozneje, 2. februarja letos pa je Gomboc, v posledici septičnega šoka, umrl v UKC Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: