Skip to content

Še petim voznikom so zasegli vozila

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 208 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 97 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja

v družini, kjer pa obvestila še zbirajo. Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru. Med 11.5.2022, od 6. ure in 12. 5.2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17.30 je na glavni cesti od Turjaka proti Pijavi Gorici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil s smeri proti Pijavi Gorici pri tem pa zapeljal čez sredinsko črto in trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Obe vozili je po trčenju odbilo izven vozišča in po travnatem nasipu navzdol. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, drugi voznik pa težje. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, življenje slednjega pa ni ogroženo. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj, okoli 18.30 je v naselju Knej (občina Ribnica) prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik reševalnega vozila. Do sedaj je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zapeljal iz stranske ceste na glavno cesto, ter pri tem zapeljal čez sredinsko črto v trenutku, ko je po glavni cesti pripeljal voznik reševalnega vozila na nujni vožnji. V trčenju sta se oba voznika in sopotnik v reševalnem vozilu lažje poškodovali. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro je na Litostrojski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsilil prednost peški na prehodu za pešce. V trčenju se je lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: