Skip to content

S skoraj 3,20 promila alkohola povzročil hujšo nesrečo

Tako povzročitelj, kot drugi udeleženec sta končala v bolnišnici

Sinoči, ob 20.57 uri sta v naselju Bratislavci, v občini Dornava, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj in PGD Ormož so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom odklopili akumulatorja, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah in nudili prvo pomoč poškodovancema, ki so ju reševalci NMP Ptuj prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Policisti so ob tem ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti v naselju, zaradi neprilagojene hitrosti pred ovinkom trčil v nasproti vozeče vozilo, ki ga je vozil 61-letni voznik. V prometni nesreči, sta tako povzročitelj, kot udeleženec utrpela telesne poškodbe in sta bila z reševalnim vozilom odpljana v Splošno bolnišnico Ptuj. Obema voznikoma je bil odrejen preizkus z indikatorjem alkohola, ki je pri povzročitelju prometne nesreče pokazal kar 1,52 mg/l (skoraj 3,20 promila, op.p.) alkohola.

Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) Republike Slovenije.

Fotografije: 112 Ptuj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: