Skip to content

Požar na hiši povzročil za 100.000 evrov škode

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1224 klicev, 377 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 80 nanašalo na kriminaliteto, 86 na javni red in mir, ter 146 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 12 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 32 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana voznik mopeda in e-skiroja. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 12 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana). Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Trzinu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil sanitarno in ogrevalno tehniko. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 50 evrov škode.

V Grosupljem so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili gradbeni material. Podjetje je oškodovano za okoli 3.500 evrov.

V okolici Grosupljega so neznanci vlomili v sakralni objekt, od koder so odtujili različne predmete. Nastalo je za okoli 1.000 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili električne vodnike. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode.

V Trzinu je bilo vlomljeno specializirano trgovino, od koder je neznani storilec odtujil optične pripomočke. Nastalo je za okoli 1.500 evrov škode.

Požar

Včeraj okoli 18. ure smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na Dobenem. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v zgornjem delu hiše. V celoti je pogorelo ostrešje in zgornje nadstropje v hiši, nastalo je čez 100.000 evrov materialne škode. Gasilci so uspeli požar omejiti, stanovalci pa so že sami zapustili objekt. V požaru ni bil nihče poškodovan, ena oseba je potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima. Policisti so kraj požara zavarovali in so opravili ogled kraja, vzrok za požar pa še ni znan. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost.prometne nesreče:

V nedeljo, okoli 15. ure se je v križišču Trubarjeve in Zaloške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik e-skiroja in voznica osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja kljub rdeči luči

zapeljal v križišče in odvzel prednost voznici osebnega vozila. Pri tem se je voznik e-skiroja huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je na cesti med Trzinom in Virom pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in voznica osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda nepravilno prehiteval vozilo, ki je pred njim zavijalo desno. Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo, okoli 23. ure se je na lokalni cesti od Podmolnika proti Orlam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik štirikolesnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, in trčil v drevo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti

vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Aškerčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi kolesarki. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka pri vključevanju v promet na kolesarsko stezo odvzela prednost kolesarki, ki je že vozila po njej. Pri tem sta se

kolesarki lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Ljubljanski cesti v Ribnici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugi voznici. Pri tem sta se voznici lažje telesno poškodovali. Policisti

vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Poštni ulici na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznik mopeda. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija v križišču odvzel prednost mopedistu. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Fotografije: PGD Mengeš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: