Skip to content

Policisti zaman opozarjajo, da so goljufi na preži: Naivni Štajerec je tokrat ostal brez 80 tisočakov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 214 klicev, med 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi: 12 kaznivih dejanj, 27 prometnih nesreč I. kategorije, 1 prometno nesrečo II. kategorije, 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 v zasebnem prostoru in 6 na javnem kraju.

Izpostavljamo:

Požar na območju Hajdoš

Okrog 1. ure zjutraj smo bili obveščeni o požaru na območju Hajdoš. Zgorela je lesena garaža ob stanovanjski hiši, ogenj pa se je razširil na nenaseljeno stanovanjsko hišo, kjer je pogorelo ostrešje. Po nestrokovni oceni policistov je nastala materialna škoda v višini 40.000 eur. Policisti o požaru še zbirajo obvestila.

Prometna nesreča II. kategorije

V Bresternici obravnavamo prometno nesrečo II. kategorije. V trčenju med voznicama osebnih avtomobilov, do katerega je prišlo včeraj, okrog 12. ure, se je ena izmed voznic poškodovala. Odpeljana je bila v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela lažje poškodbe.

Znova goljufija s kriptovalutami

Policisti PP Maribor II obravnavajo goljufijo s kriptovalutami. Oškodovanec je prejel klic v zvezi s prodajo kriptovalut. Omogočil je dostop do upravljanja z računalnikom, istega dne pa je opazil, da je bilo izvršenih več finančnih transakcij,v skupni vrednosti mu je bilo odtujenih približno 80.000 €.

Občane ponovno opozarjamo na previdnost ter preudarnost pri tovrstnem poslovanju.

Več: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu/sedem-vrst-spletnih-financnih-prevar-ki-jim-uporabniki-najpogosteje-nasedejo

Pripravila: Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: