Skip to content

Bakos.si

Policisti voznika prijeli, vodiča še iščejo

Madžar in Afganistanec, ki sta prevažala 10 državljanov Bangladeša sta pobegnila neznano kam

Včeraj,v zgodnjih jutranjih urah je v kraju Meje v Republiko Slovenijo, iz Hrvaške, pripeljal osebni avtomobil, znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak. Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije. Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik ne prednjem sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na
svojo stran. Zato so s PU Maribor zaprosili za pomoč tudi širšo javnosti, in sicer, da iščejo voznika in sopotnika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak, domnevno državljana Madžarske in Afganistana, ki sta v našo državo, nedovoljeno pripeljala 10 državljanov Bangladeša.

„Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije. Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik ne prednjem sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na svojo stran. Isti dan, ob 12.20 uri so policisti v kraju Medribnik prijeli pobeglega voznika opisanega vozila, 29-letnega državljana Moldavije in ga pridržali. Njegovega sopotnika na prednjem sedežu, domnevno gre za državljana Afganistana, še naprej iščemo in še vedno prosimo, da v kolikor ga je kdo opazil, naj to sporoči na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200,“ je sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor, ki je dodal, da je vseh 10 državljanov Bangladeša zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so bili prepeljani v azilni dom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: