Skip to content

Poleg več vrst prepovedane droge, policisti zasegli tudi pripomočke za gojenje ter pištola in strelivo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 613 klicev, 192 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili. Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana). Obravnavali so dva posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

V okolici Ribnice so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete ter prehrambne izdelke. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.200 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog

Cerkniški policisti so na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe za hišno preiskavo, zaradi suma kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog, v začetku tega tedna pri osumljencu v okolici Cerknice opravili hišno preiskavo. Med preiskavo je bila zasežena večja količina različnih vrst prepovedane droge, pripomočki za gojenje ter pištola in strelivo. Zoper 26-letnega osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zaradi posedovanja orožja pa bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Danes, okoli 4.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 23.50 se je na Obvozni cesti izven naselja Ljubljana zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travi prevrnilo na streho. Pri tem se je lažje telesno poškodoval potnik v vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Tomačevski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in udeleženec na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja vozil v napačno smer in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je

voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je na cesti od Zagorja ob Savi proti Litji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Litije zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: