Skip to content

Po trčenju sta se oba voznika hudo poškodovala in sta končala v UKC Ljubljana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 606 klicev, 184 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 66 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri sta bila huje poškodovana voznika. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.
Kriminaliteta-vlomi:
V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar, nakit in druge predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil električni cepilec za drva in motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 600 evrov.
V Grosupljem je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne pijače in denar. Povzročeno je bilo za okoli 200 evrov škode.
V Grosupljem je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denarnico z menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.
Prometna varnost-vrometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je na cesti od Ljubljane proti Turjaku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Ljubljane zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se oba voznika huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
Včeraj, okoli 18.30 se je na Grintovški ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju odvzel prednost vozniku e-skiroja. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 6.30 se je na Černetovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: