Skip to content

Pijani kolesar, ki je vozil po levi, padel in se hudo poškodoval…

Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah sprejeli 302 klicev občanov. 79 je bilo interventnih, dva nujna. 28 zadev je bilo s področja kriminalitete, 24 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah smo obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, eno z lažjimi telesnimi poškodbami ter 6 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v Celju, kjer je zaradi vožnje po levi padel kolesar ter se pri padcu hudo telesno poškodoval. Vozil je tudi pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal 1.00 promila alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

V Šentjurju smo vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo zasegli vozilo.

V Dramljah na AC so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal 0.85 promila. Ker je prekoračil tudi hitrost vožnje, vozil je 186 km na uro, mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom

alkohola pa sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali devetkrat, osemkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Pridržali smo dva kršitelja.

Kriminaliteta

V Celju na Čopovi, je bil iz garaže za stanovanjskim blokom odtujen moped znamke Peugeot.

V Velenju so policisti obravnavali tatvino registrske tablice.

Na razstavnem prostoru Celjski sejem v Celju je neznani storilec odtujil udarni vijačnik.

Vlomljeno je bilo v stanovanje na Iršičevi v Celju, kjer je neznani storilec odtujil denarnico z dokumenti in sesalec.

Na Teharski cesti v Celju so policisti obravnavali poskus vloma v pomožni objekt. Storilec je vstopil v objekt, vendar ni bilo nič odtujenega.

V Velenju je bilo vlomljeno v vrtno uto, iz katere prav tako ni bilo nič odtujenega.

V Šmarju pri Jelšah so policisti obravnavali KD Nasilje v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Lep in varen dan Vam želimo iz Policijske uprave Celje.

Pripravil: Božidar Pezdevšek, vodja centra

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: