Skip to content

Pijana voznica končala „na hladnem“, pijani kolesar pa v bolnišnici

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 141 klicev, med temi 72 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi: 7 kaznivih dejanj, 5 prometnih nesreč I. kategorije, 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala, 9 primerov povoženja divjadi in – 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2. v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Pijana za volanom

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj, 21. maja 2023, v večernem času ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila, za katero se je v postopku izkazalo, da je v cestnem prometu vozila vozilo pod vplivom alkohola, in sicer indikator alkohola pokazal 0,66 mg/l. Policisto so zoper osebo odredili policijsko pridržnje. Zoper osebo bo podan obdolžilni predlog za pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola padel s kolesom in se poškodoval

Mariborski policisti so včeraj, 21. maja 2023, v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,99 mg/l alkohola. Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar lahko telesno poškodoval.

Pripravil: Matej Harb, OKC PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: