Skip to content

Bakos.si

Pijana sta bila v prvi uri po polnoči

Kronologija pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 23. 7. 2021 do 7.00 dne 26. 7. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 23. 7. 2021

Ob 8.40 smo bili obveščeni o tatvini kartice za točenje goriva. Evidentirana kaznivo dejanja in za storilcem zbiramo obvestila. Po zaključku bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 16.34 smo opravili ogled kraja prometne nesreče III. Kategorije v kateri se je pri prevrnitvi tovornega vozila sopotnica huje telesno poškodovala. Zoper voznika bomo na podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Ob 00.35 smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 00.59 smo ponovno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola, tokrat voznici osebnega avtomobila, katere rezultat preizkusa alkoholiziranosti je bil 0.45 mg/l po izdihanem zraku. Kršiteljici smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

SOBOTA 24. 7. 2021

Ni dogodkov

NEDELJA 25. 7. 2021

Ob 15.22 smo, trem državljanom Avstrije, izrekli globo, zaradi kršitve po ZTuj-2. Pred tem so se namreč izmaknili mejni kontroli na vstopu v R Slovenijo.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 26. 7. 2021:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
  • prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravil: Jože Šprah, komandir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: