Skip to content

Motoristu izsilila prednost in ga hudo poškodovala

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 578 klicev, od tega 197 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 55 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru. Med 23. 8. 2022, od 6. ure in 24. 8. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopek še poteka.

Kriminaliteta-vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena športna oprema. Škoda znaša okoli 250 evrov.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 9. ure je na Logu pri Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila iz smeri Vrhnike proti Brezovici in v križišču s Cesto Dolomitskega odreda zavila levo, ter pri tem izsilila prednost motoristu, ki je vozil naravnost. Motorist in njegova sopotnica sta se v nesreči huje poškodovala, vendar njuno življenje ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 13.30 je pri vožnji s Toškega čela zaradi neprilagojene hitrosti padla kolesarka in se lažje poškodovala. Sledi prekrškovni postopek.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: