Skip to content

Motorista trčila in se hudo poškodovala, še huje se je poškodoval delavec, ki je popravljal ograjo…

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1.203 klice, 379 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 90 nanašalo na kriminaliteto, 107 na javni red in mir, ter 127 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 27 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Pri prometni varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri sta bila huje poškodovana motorista. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 42 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 11 krat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

V okolici Polhovega Gradca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil električna podaljška in odganjalec glodalcev. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 450 evrov škode.

Na območju Domžal so obravnavali vlom v pisarno, od koder je bil odtujen denar, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 1.000 evrov.

Nesreča pri delu

V petek, okoli 15.30 smo bili obveščeni o dogodku, kjer se je na območju Bežigrada pri obnovi betonske ograje ta podrla in padla na delavca, ter ga stisnila ob tla. Pri tem je bila oseba huje poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC, kjer ostaja na zdravljenju. Njegovo

življenje je ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost-prometne nesreče:

V petek, okoli 19. ure se je na cesti med Moravčami in Spodnjim Tuštanjem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika motornih koles. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motornega kolesa v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v motorista, ki je pripeljal nasproti. Pri tem ta se oba motorista huje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njuno življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek, nekaj pred 17. uro se je na cesti Cikava-Paradišče zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v podvozu izgubil oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval.

Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: