Skip to content

Mlajši nasilnež se je spravil na štiri osebe in eno hudo poškodoval…

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 593 klicev, 197 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 9 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Policisti so obravnavali še nasilništvo in kaznivo dejanje hudih telesnih poškodb. Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Giant, belo črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Kaznivo dejanje nasilništva in hudih telesnih poškodb

Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o dogodku, kjer je na območju Grosupljega mlajši osumljenec pretepal drugo mlajšo osebo. Slednji je s kraja zbežal, osumljenec pa mu je sledil. Nadaljnje pretepanje so skušali preprečiti trije drugi občani, ki jih je mlajši osumljenec prav tako fizično napadel. Pri tem je huje poškodoval enega izmed starejših občanov, nato pa s kraja zbežal. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po prvih podatkih ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja

nasilništva in hudih telesnih poškodb. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja.

Roparska tatvina, prijet osumljenec:

Včeraj, okoli 19. ure smo bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Ribnice. Osumljenec je bil zaloten pri tatvini več izdelkov. Prodajalka mu je tatvino skušala preprečiti, osumljenec pa jo je odrinil in skušal pobegniti. Na kraju ga je do prihoda policistov zadržal varnostnik. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so osumljenemu, ki je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje, odvzeli prostost in bo priveden pred preiskovalnega sodnika.

Požar

Danes ponoči smo bili obveščeni o požaru v eni izmed deponij za hrambo lesne mase na območju Most. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar lesne mase na okoli 400 kvadratnih metrih omejili, gašenje požara pa še vedno poteka. Policisti zavarujejo kraj. Do ogrožanja ali onesnaženja okolja po prvih podatkih ni prišlo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Vzrok za požar še ni znan, z ogledom bodo pričeli ko bodo vzpostavljeni pogoji, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo

obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18. ure se je na cesti med Gabrjem proti Moravčami zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena do sedaj neznani voznik osebnega vozila in pešec. V trčenju se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Voznik je s kraja, ne da bi nudil pomoč, odpeljal. Policisti so opravili ogled, kjer so bile zavarovane sledi, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil za ugotovitev voznika in suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 20. ure se je v Spodnji Slivnici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik E-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker peška pri prečkanju ceste ni upoštevala znaka rdeče luči. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti

vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Premrlevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: