Skip to content

Med ropom zlatarne je trgovka bila nemočna

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 509 klicev, za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 39 nanašalo na kriminaliteto, 57 na javni red in mir, ter 45 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 12 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno

prometnih predpisov so zasegli vozilo. Glede javnega reda in miru so intervenirali 20 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 1 krat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil večjo količino mesnih izdelkov. Lastnika je oškodoval za okoli 2.600 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko kolo s košaro in moško cestno kolo znamke Derosa, oba bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 3.800 evrov.

Roparska tatvina:

Včeraj, nekaj pred 10. uro smo bili obveščeni o dogodku, kjer je do sedaj neznani storilec vstopil v eno izmed prodajaln z nakitom na območju centra Ljubljane, ter med ogledovanjem izdelkov iz pulta odtujil nakit v vrednosti nekaj tisoč evrov, ter pobegnil iz trgovine. Zaposlena ga je skušala zadržati, osumljenec pa jo je odrinil, ter jo lažje poškodoval, ni pa potrebovala zdravniške pomoči. Osumljenec pri dejanju ni uporabljal nevarnih predmetov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in aktivnostim za izsleditev storilca.

Gre za moškega, starega okoli 40 let, normalne postave, višje rasti. Oblečen je bil v kariraste 3/4 hlače rjavo-bel karo in karirasto srajco svetlejših barvnih odtenkov. Nosil je svetlo rjavo čepico, očala in medicinsko masko, na rami pa večjo črno torbo. Vse, ki bi kaj vedeli o dogodku pozivamo, da o tem obvestite policijo na št. 113.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Golarjevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je kolesar pri vključevanju v promet trčil v vozilo, ki je pripeljalo po prednostni cesti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Skrb za varnost otrok v prometu

Policisti bomo v prvih septembrskih dneh poostreno nadzirali promet v okolici šol in obšolskih poteh. Pozorni bomo na prekoračitve hitrosti, upoštevanje pravil prednosti pri prečkanju prehodovz a pešce, pravilno parkiranje in ustavljanje vozil v bližini šol, ustrezno rabo zadrževalnih sistemov in uporabo varnostnih pasov, uporabo čelad pri kolesarjih, prevozu otrok itd.

Otroci morajo biti kot udeleženci v cestnem prometu deležni posebne pozornosti in pomoči vseh drugih udeležencev. Zato znova pozivamo vse udeležence, še posebej starše – bodite odgovorni in upoštevajte prometna pravila. Bodimo zgled otrokom in jih naučimo pravilnega ravnanja v prometu.

Le tako lahko pričakujemo, da bodo nekega dne tudi sami odrasli v odgovorne, strpne in do drugih spoštljive prometne udeležence.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: