Skip to content

Madžarski tovornjakar z dva promila alkohola ogrožal sebe in druge udeležence v prometu

Na avtocesti pri Trojanah ustavili madžarskega voznika tovornega vozila, ki je ostal brez vozniškega dovoljenja, saj je zaslužil 18 kazenskih točk in še 1.200 evrov

Včeraj, nekaj čez 17. uro, je občan obvestil celjske policiste o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je na območju Vranskega vijugal po avtocesti in nasploh zelo nezanesljivo vozil ter ogrožal ostale udeležence cestnega prometa. Policisti Postaje prometne policije Celje so ob 17.15 uri, pred izvozom Trojane, voznika ustavili in opravili preizkus alkoholiziranost. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj več kot dve promili alkohola v krvi. Voznika smo pridržali.

„Danes zjutraj smo ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla globo v višini 1.200 €, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta. Vozniku, ki nas je obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, se za klic zahvaljujemo, saj smo lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje,“ je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: