Skip to content

Kolesar prehiteval kolesarja in končal v bolnišnici

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 599 klicev, od tega 201 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini kjer je bila izrečena prepoved približevanja. Obravnavali so 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo. Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 1 krat v zasebnem prostoru. Med 25. 8. 2022, od 6. ure in 26. 8. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta-vlomi:

V Logatcu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Canondale in športna oprema. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena prikolica in kosilnica. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči pri naselju Ravnik v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil iz smeri Ravnika proti Novi vasi, ter v ovinku po klancu navzdol prehiteval drugega kolesarja. V istem času je nasproti pripeljala voznica osebnega vozila. Kljub zaviranju in umikanju obeh, trčenja nista mogla preprečiti. Kolesar se je v nesreči huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Včeraj so policisti na Masarykovi in Finžgarjevi ulici v Ljubljani obravnavali prometni nesreči v katerih sta bila samoudeležena kolesarja. Prvi je padel, ker je trčil v robnik, drugi pa, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Oba sta se lažje poškodovala in bo zoper njiju

uveden prekrškovni postopek.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: