Skip to content

Ker mu v gostilni niso postregli je pijan mladenič zapeljal med goste na terasi…

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 614 klicev, 194 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 71 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko in drzno tatvino, 14 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri

poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Pri prometni varnosti so obravnavali 37 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana). Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

Policisti so na območju Viča obravnavali vlom v pisarno, od koder je bila odtujena gotovina, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 3.700 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili menjalnino. Po prvi oceni je nastalo za okoli 500 evrov škode.

V okolici Ribnice je neznani storilec vlomil v leseno kočo ter odtujil bencinski agregat, akumulator in pribor za peko piščanca. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj okoli 14.ure smo bili obveščeni o tatvini torbice z vsebino na Cesti komandanta Staneta v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani moški na kolesu pripeljal za starejšo oškodovanko in ji iz rok strgal in odtujil torbico, nato pa odpeljal naprej v smeri ulice Martina Krpana. Pri tem je bila oškodovanka lažje poškodovana, vendar ni potrebovala zdravniške pomoči. Opis neznanca: moški, star 20-40 let, srednje visok, suhe postave, temnejših malo daljših košatih las, oblečen v temne hlače in črno jopico, vozil je starejše kolo. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Rop prodajalne v Šiški

Včeraj, okoli 22. ure smo bili obveščeni o ropu v eni izmed prodajaln na Vodnikovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta dva neznana storilca vstopila v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Storilca sta svoje zahteve podkrepila z ostrim predmetom, ki sta ju držala v roki. Iz blagajne sta odtujila nekaj bankovcev in peš pobegnila s kraja. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana. Opis storilcev: prvi je nosil rdeč pulover s kapuco, spodaj črno podkapo in črne jeans hlače; drugi pa siv pulover, temne dolge hlače, črno kapo z belim robom in belo zaščitno masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem

obvestil.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18.30 se je v Goričici pri Ihanu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi kolesarki. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v kolesarko pred njo in sta obe padli ter se lažje poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 14. uri se je na Lorenzovi cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznice in nepravilnega premika mopedista. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh

okoliščinah dogodka.

Včeraj, nekaj po 13. uri se je na Letališki cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po kolearski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in prometni nesreči v Kamniku

Včeraj, nekaj po 21. uri smo bili obveščeni o dogodku, kjer je voznik na območju Kamnika z vozilom zapeljal čez teraso gostinskega lokala, pri tem pa so bile lažje poškodovane tri osebe. Po do sedaj zbranih obvestilih je 24 letni voznik pripeljal na parkirišče lokala, ter vidno vinjen vstopil v lokal, zaradi česar ga zaposleni niso želeli postreči. Odšel je nazaj v vozilo ter na parkirišču najprej trčil v parkirano vozilo. Potem je zapeljal na cesto, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in nato zapeljal čez zelenico do miz terase lokala, kjer je sedelo šest oseb in tri od njih lažje poškodoval. Poškodovani so bili s kraja odpeljani v UBKC Ljubljana. Poškodovan je bil tudi inventar lokala. Nato je zapeljal vzvratno in s kraja pobegnil v smeri Podstudenca. Tam je s poškodovanim vozilom zaradi nepravilnega premika povzročil še eno manjšo prometno nesrečo, kjer je zapeljal s ceste in trčil v obcestni objekt in ga poškodoval. Vozilo je pustil na kraju, sam pa peš odšel. Policisti so z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili identiteto osumljenca, ki se je nato sam javil in prišel na kraj prvega dogodka. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Prav tako v primeru druge nesreče vodijo postopek o prekršku.

Voznik brez vozniškega in pod vplivom alkohola

Ribniški policisti so minuli petek v Velikih Laščah ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, ki na vozilu ni imel nameščenih registrskih tablic. Poleg tega da je vozil neregistrirano vozilo, je bilo v postopku ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj tega sploh še ni opravljal in pod vplivom alkohola (preizkus alkoholiziranosti je

pokazal 0.79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: