Skip to content

Kar vstopila sta v lokal, pobrala denarnici in peš pobegnila…

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1.139 klicev, 395 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 77 nanašalo na kriminaliteto, 130 na javni red in mir, ter 139 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 10 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 12 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 41 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil. Glede javnega reda in miru so intervenirali 30 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru. Med 18.11.2022, od 6. ure in 20. 11. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lukovice izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta-vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V okolici Kamnika je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno orodje in prehrambne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil tehnično blago. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Author tracking in električni skiro Xiaomi. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil prenosni računalnik, gorsko kolo in vbodno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 1.100 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, nekaj po 7. uri smo bili obveščeni, o dogodku, kjer sta neznana storilca vstopila v enega izmed gostinskih lokalov na Šmartinski cesti v Ljubljani. Eden od storilcev je stopil za točilni pult in odtujil denarnici. Zaposlena ga je pri tem zalotila in poskušala zadržati, vendar jo je osumljenec odrinil in skupaj z sostorilcem s kraja peš pobegnil. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana, nastalo je za nekaj sto evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznancev: mlajša moška visoka okoli 175 cm, imela sta maske oz. kape z izrezom za oči, oba oblečena v črno.

Prometna varnost-prometne nesreče:

V petek, okoli 11. ure se je v križišči Samove in Drenikove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi

voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: