Skip to content

Doma je hranil tudi okoli 32 kilogramov posušene rastline konoplje

Doma je hranil tudi okoli 32 kilogramov posušene rastline konoplje

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 194 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 2 vloma in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru. Med 20. 6. 2022, od 6. ure in 21. 6. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta-vlomi

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen visokotlačni čistilec. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v 4 kleti, od koder je bilo odtujeno kolo. Skupna škoda znaša okoli 800 evrov.

Delovna nesreča

Včeraj, okoli 7. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Ribnici. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je delavec želel odpraviti okvaro na stroju, pri tem pa stoja ni ugasnil. Med popravilom je stroj začel ponovno delovati in ga je mehanizem stroja stisnil. Delavca so iz stroja rešili drugi zaposleni in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zadobil je težje poškodbe in je njegovo življenje ogroženo. Policisti bodo o zbranih obvestilih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge

Domžalski policisti so na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljencu na območju Mengša. Med preiskavo so odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane droge v katerem je bilo 24, okoli en metra visokih rastlin konoplje. Osumljeni je doma hranil tudi okoli 32 kilogramov posušene rastline konoplje. Oprema za pridelavo in rastline so mu bile zasežene, osumljencu pa je bila odvzeta prostost. Skupaj s kazensko ovadbo so ga pripeljali pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

Prometna varnost-Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti na Vrhniki v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik skiroja pripeljal v napačno smer, po napačni površini in brez varnostne čelade in prečkal vozišče v trenutku, ko je na parkirišče zavijala voznica osebnega vozila. V trčenju se je voznik skiroja lažje poškododoval, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: