Skip to content

Divjal je s kar 229 km/h

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 693 klicev, od tega 188 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 64 nanašalo na  kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini kjer obvestila še zbirajo. Obravnavali so 5 prometnih nesreče z materialno škodo, 6 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 4 krat v zasebnem prostoru. Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.  
Kriminaliteta-vlomi:
V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 4000 evrov.
V Ribnici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 6000 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v skupne prostore bloka, od koder je bil odtujen sesalec. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v kovinski zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v kovinski zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 3000 evrov.
Prometna varnost
Včeraj, okoli 9. ure smo bili obveščeni o padcu motorista na cesti od Starega Loga proti Kočevju. Ugotovljeno je bilo, da je motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku padel in se pri tem huje poškodoval. Po doslej znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper njega bo izveden prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 13.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Besnico in Zalogom v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je prehitel skupino kolesarjev, nato pa pred njimi nenadoma zavrl in ustavil, tako da je ena izmed kolesark trčila v zadnji del njegovega vozila. V trčenju se je kolesarka lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dolenjski cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki se je vključeval na prednostno cesto in izsilil prednost voznici. V nesreči se je sopotnik voznice lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.
Občutna prekoračitev hitrosti
Ljubljanski prometni policisti so prejšnji teden na ljubljanski južni obvoznici, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, posneli in kontrolirali voznika začetnika, ki je vozil kar 229 km/h. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za navedeni prekršek je predpisana globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk.
Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Področje hitrosti je zato ključno za zagotavljanje boljše prometne varnosti.

https://policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/hitrost-pocasneje-je-varneje
Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja