Skip to content

Če pogrešate orodje na fotografiji, pojdite na policijsko postajo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 609 klicev, od tega 217 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 69 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 16 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so 16 prometnih nesreče z materialno škodo, 8 prometnih nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru. Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.
Kriminaliteta – vlomi:
Na območju Šiške je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena blagajna in pijača. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v frizerski salon, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.
Prijeta osumljenca
Včeraj, okoli 18.30 sta imela policista na Kongresnem trgu v Ljubljani postopek z osebo, ki se je nedostojno vedla do ostalih. Med postopkom pa sta pristopila dva oškodovanca, ki sta povedala, da jima je isti osumljeni le nekaj minut prej zagrozil z nožem in enemu izmed njiju odtujil torbico. Policista sta 43 letniku odvzela prostost in bo tekom naslednjih dni skupaj s kazensko ovadbo za sum storitve kaznivega dejanja ropa, priveden k preiskovalnemu sodniku.
Okoli 19.30, pa smo bili obveščeni, da je v nakupovalnem središču v Mostah moški pristopil do vozila, ki ga je oškodovanka zaklepala in z odpiranjem vrat preprečil, da se vozilo zaklene. Iz vozila je nato odtujil nahrbtnik in torbico. V nadaljevanju je v trgovini z ukradeno kartico opravil nakup o čemer pa je bila oškodovanka obveščena. Ob prihodu oškodovanke v navedeno trgovino pa se je osumljenec še vedno nahajal v trgovini, zato je varnostnik 33 letnika zadržal do prihoda policije. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.
Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države
Včeraj, okoli 17. ure so policisti na območju Logatca ustavili osebno vozilo nemških registrskih označb in ugotovili, da je drž. Moldavije v vozilu prevažal še 6 drž. Sirije, ki so pred tem bili že nastanjeni v prostorih azilnega doma. Osumljencu je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, postopki s tujci pa še potekajo.
Najdeno odtujeno orodje
Domžalski policisti so dvema osebama zasegli orodje za katerega sumijo, da je bilo odtujeno na območju Mengša v sredini meseca junija. Ker z dosedanjimi ukrepi niso mogli ugotoviti lastnikov orodja, naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o orodju ali so sami lastniki tega orodja, da se zglasijo na PP Domžale.
Prometna varnost
Včeraj, okoli 15.30 smo bili obveščeni o dveh padcih motoristov na cesti od Kočevske Reke proti Grčaricam. Ugotovljeno je bilo, da je motorist v ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in peska na vozišču padel in se lažje poškodoval. Kmalu za njim je vozil drug motorist, ki je prav tako v istem ovinku padel in se huje poškodoval. Po do zdaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper oba bo izveden prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Celovški cesti v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar pripeljal v napačno smer po kolesarski stezi in trčil v voznika osebnega vozila, ki je v križišču zavijal desno. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper kolesarja bo izveden prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 6.30 je v križišču Smrekarjeve in Hotimirove ulice v Ljubljani prišlo do nesreče med voznikoma osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost voznici. V nesreči se je voznica lažje poškodovala, zoper povzročitelja pa sledi prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 20. ure je na Tržaški cesti v Ljubljani prišlo do nesreče med voznikom osebnega vozila in voznikom električnega skiroja. Nesrečo je povzročil voznik, ki je izsilil prednost vozniku električnega skiroja, kateri je po trčenju padel in pri tem zadel pešca, ki je hodil po pločniku. V nesreči sta se voznik skiroja in pešec lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.
Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Celje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja