Skip to content

Aleš se je raje sam predal in šel na prestajanje kazenske sankcije

Iz Generalne policijske uprave (GPU) so sporočili, da je uspešno bilo zaključeno iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo kampanjo najbolj iskanih evropskih ubežnikov, ki sta jo konec letošnjega septembra zagnala Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST). Kampanja tako dosega pomembne uspehe z objavo iskanih oseb na spletni strani www.eumostwanted.eu, tako zaradi neposrednih prijetij, kot tudi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij, pri vsaki taki kampanji pa se tudi več ubežnikov samih preda zaradi prevelikega pritiska nanje. 37-letni iskani moški se je konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni.

Letošnja kampanja s sloganom “Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver”, v kateri sodelujejo tudi slovenski policisti, je usmerjena v intenzivno iskanje članov organiziranih kriminalnih združb. Slovenska policija je v kampanjo vključila tri iskane osebe, en ubežnik, iskan zaradi prestajanja kazni zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je že na prestajanju kazni.

„Kakršne koli podatke o iskanih osebah lahko slovenski policiji posredujete na anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa tudi na elektronski naslov skupine za ciljno iskanje oseb: fast@policija.si. Nekatere od oseb, ki jih trenutno išče slovenska policija, si lahko ogledate na spletni strani Iskane osebe. Vse informacije so dobrodošle,“ poudarja Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: