Skip to content

32-letnik prehitro pripeljal v oster in nepregleden ovinek…

Voznik umrl na kraju dogodka, sopotnik hudo poškodovan končal v bolnišnici

Že sinoči smo kratko poročali, da so celjski policisti nekaj pred 19. uro bili obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Bohorja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur. Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32 – letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici. Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo.

„32 – letnik voznik in 65 – letni potnik v vozilu sta ostala ukleščena v vozilu od koder so ju rešili gasilci PGE Krško. Na kraju jima je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu ni bil telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. O prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.“ je sporočil Marjan Strašek, vodja oddelka za operativo PU Celje.

Dodal je, da je to na območju PU Celje v letu 2022 prva prometna nesreča s smrtnim izidom. V enakem časovnem obdobju leta 2021 pa niso obravnavali nobene prometne nesreče s smrtnim izidom.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: