Skip to content

Amir Karić novi trener ŽNK Nona Pomurje Beltinci

S sklepom Upravnega odbora je bil danes za trenerja devetkratnih državnih prvakinj ŽNK Nona Pomurje Beltinci imenovan Amir Karić, ki je tako nasledil Zlatka Gaborja, ki se je preselil v Ljubljano. Amir Karić je znano nogometno ime v Sloveniji in širše, saj je bil član slovenske zlate nogometne generacije in za Slovenijo igral na Evropskem prvenstvu v nogometu leta 2000 in Svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2002. Za slovensko reprezentanco je odigral v letih 1996−2004 64 tekem in dosegel 1 gol, ki ga je dosegel že na svoji prvi tekmi za slovensko reprezentanco 21. maja 1996 proti Združenim arabskim emiratom (2:2).

V svoji nogometni karieri je igral pri nogometnih klubih Rudar Velenje, Maribor Branik, Železničar Maribor, Koper, Mura, Interblock, Gamba Osaka (Japonska), Ipswich Town (Anglija), Crystal Palace (Anglija), AEL Lemesos (Ciper), Anorthosis Famagusta (Ciper) in Malečnik, kjer je tudi sklenil nogometno kariero, v kateri je odigral 484 tekem in dosegel 92 zadetkov.

Nazadnje je deloval kot trener pri mlajših selekcijah NK Malečnik. “G.Kariću želimo čim boljše počutje na prekmurski ravnici in čim več veselih trenutkov v našem klubu,” so sporočili iz ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: