Skip to content

Bakos.si

Pet mladičev je sesalo mleko mrtve mamice

Nezaslišana krutost: Pred zavetiščem odložili mrtvo mačko in pet mladičev

Nič kaj prijetno se za zaposlene in aktiviste Zavetišča za živali Maribor, ni začela prva majska nedelja, ki se hkrati praznuje v okviru prvomajskega praznika dela. Čeprav vsega vajeni so se znova prepričali v človeško krutost in skrajnost, ki nima nič s humanostjo, ki bi morala vladati med živimo bitji. Pred Zavetiščem za živali Maribor so namreč danes zjutraj naleteli na šokanten in grozljiv prizor; Pred zavetiščem jih je namreč čakala mrtva muca s petimi mladiči, ki so še sesali mleko mrtvi mamici. Ob tem so iz zavetišča, na družbenih omrežjih zapisali: Pozor, nazorna vsebina! „Dragi človek! Hvala ti za “prelepo” nedeljsko “darilce”.

„Kaj več pa ne bomo komentirali, ker nima smisla…In to vse naredi človek. Ker ima omisli žival in ker zanjo ne poskrbi.”, so še zapisali v Zavetišču za živali Maribor. Oglasili pa so se tudi v Društvo za zaščito živali Maribor, kjer so zapisali: „Zgleda človeški skrajnosti ni konca in kraja. Danes nastavljena pred zavetiščem v Maribor mrtva mati mačka z mladiči, ki so še sesali mleko mrtve matere. Katastrofa res. To, kar se dogaja iz dneva v dan na področju “živali” je pa že dobesedno bolano. In to vse naredi človek. Ker ima omisli žival in ker zanjo ne poskrbi. Saj ne vemo kaj sploh reči, dopisati. Človeku postane slabo.”

Odzivajo se tudi preprosti ljudje, ljubitelji živali in sploh mnogi, ki nikakor ne morejo dojeti, kaj se to dogaja med ljudmi: „Obup! Pa kaj je narobe z ljudmi. Ne morem dojemat kako je to možno, kako,da je lahko človek taka pošast, res? Kako zelo krut je človek dokazujemo iz dneva v dan. Prav žalostno je to kako apatični postajamo. Največja zver je človek, toda obstaja tudi karma…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: