Skip to content

Modro beli na Tratah presenetljivo ugnali vodilne Odrance

ŠNK Radgona – NK Odranci 2:1 (1:0)

Stadion TŠC Trate, 90 gledalcev, glavni sodnik: Lukas Gregorinčič (Ljutomer), pomočnika: Patrik Herženjak in Aljaž Utroša (oba Lendava), delegat: Roman Glažar (Hajdina).

Strelci: 1:0 Žan Trost (7.), 2:0 Vid Benjamin Krajnc (51.), 2:1 Tomas Vori (59.)

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Blaž Drašak, Mitja Adam, Marko Horvat, Alen Katan, Žan Rukav (71. Uroš Hamler), Kenan Grahić, Žan Trost (91. Srečko Sterniša), Benjamin Vid Krajnc, Miha Cvetko (82. Marko Muršič), Alen Klobasa. Trener: Marjan Rajbar.

NK Odranci; Bojan Cigut, David Copot, Jan Hartman, Sandi Sukič, Aleš Štornik, Nino Lorbek (6. Žan Režonja), Szabolcs Andrejek, Jure Lukač (46. Nikola Tompa), Luka Lukač (46. Aleksander Jerebic), Tomas Vori, Luka Graj. Trener: Jože Vori.

Čeprav še vedno imajo veliko težav s poškodbami in sploh pomanjkanjem igralskega kadra, je ekipa Radgone v 3. krogu Pomurske nogometne lige presenetljivo premagala enega glavnih favoritov za naslov pomurskega prvaka, ekipo Odrancev. S povratnikoma, ki sta dalj časa okrevala po poškodbah, Blažem Draškom in Alenom Klobaso, so Radgončani pokazali več kot solidno igro in si zasluženo vknjižili prvo zmago v PNL sploh. Prvi zadetek za ŠNK Radgono v omenjeni ligi je dosegel novinec, 21. letni Žan Trost, ki je na Trate prišel iz sosednjih Apač. Na začetku 2. polčasa je zadel še povratnik iz NK Cerkvenjak, Vid Benjamin Krajnc, s čem se je, kljub „kratki klopi“ napovedovala zmaga gostiteljev. Dobre pol ure pred koncem tekme so gostje, po zadetku Tomasa Vorija iz prostega strela izid znižali in so domači upravičeno trepetali za zmago. Toda Simon Strajnšak je s pomočjo kolegov iz obrambe, v nadaljevanju uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno s čem je zaslužena zmaga ostala na Tratah.

Sedaj so Radgončani, s štirimi točkami iz treh tekem, v prvi polovici lestvice, v naslednjem korgu pa sledi gostovanju pri še enemu izmed favoritov za prvo mesto, v Veliki Polani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: