Skip to content

Šarec: Ptuj ima velik potencial v turizmu, tudi ustanovitev pokrajin bi pripomogla k hitrejšemu razvoju in decentralizaciji države

V sklopu regijskih obiskov, s katerimi stranka LMŠ še aktivneje vstopa na lokalno in regionalno raven, ki je neprecenljiv vir poznavanja realnih situacij in dogajanj med ljudmi, je predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec danes, skupaj z ekipo, obiskal Ptuj.  

Uvodoma se je srečal z dr. Štefanom Čelanom, direktorjem Znanstveno – Raziskovalnega središča (ZRS) Bistra Ptuj, in predstavniki gostinske ter turistične dejavnosti. Prav problematiki in izzivom gostinstva ter turizma – tudi v luči epidemije, so sogovorniki namenili največ pozornosti. Med drugim so izrazili skrb, kako naprej, saj število gostov še zdaleč ni primerljivo z običajnimi sezonami. V LMŠ sicer od samega začetka epidemije opozarjamo na neučinkovite in nepremišljene vladne ukrepe, hkrati predlagamo konkretne rešitve, med drugim, da mora država pomoč zagotoviti tudi ob ponovnem zagonu podjetja. Žal smo v večini primerov preslišani.

Sogovorniki iz Spodnjega Podravja so izpostavili tudi pomanjkanje turistične infrastrukture, predvsem nastanitvenih kapacitet, kar ovira razvojne priložnosti Ptuja in okolice. Potencial vidijo v odmevnih tradicionalnih prireditvah, ki bi v regijo, v povezavi s širšo ponudbo, vabile obiskovalce skozi celo leto. Vlogo države vidijo predvsem pri privabljanju resnih investitorjev, hkrati bi se morala država, po mnenju sogovornikov, vprašati, ali je turizem tista strateška panoga za Slovenijo, na katero je vredno staviti. Na prvo mesto so postavili domačega gosta in ob tem še poudarili, da je ključen dvig zavesti o pomembnosti naravne in kulturne dediščine destinacije ter njene identitete.

»Namen regionalnih obiskov je, da iz prve roke slišimo, kakšni so problemi in kaj se dogaja na terenu. Na Ptuju smo se danes udeležili okrogle mize, posvečene okrevanju turizma po Covid-19, ki je močno prizadel to panogo. Srečali smo se z nekaterimi lokalnimi nosilci turistične dejavnosti. Ptuj ima velik potencial, zato smo govorili tudi o črpanju evropskih sredstev. Enotni smo bili, da je še vedno največja naloga, da pridemo do ustanovitve pokrajin, kajti pokrajine bodo lahko nosilne enote, reševale bodo težave na kraju samem in pomembno prispevale k decentralizaciji države,« je ob zaključku obiska poudaril predsednik LMŠ Marjan Šarec.  

V drugem delu programa se je predsednik LMŠ srečal tudi s člani in simpatizerji stranke LMŠ iz Spodnjega Podravja in okolice. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: