Skip to content

Za volanom pijan in brez vozniškega dovoljenja, je ostal še brez avtomobila


Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 213 klicev, med temi 106 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času smo obravnavali tudi: 25 kaznivih dejanj, 19 prometnih nesreč I. kategorije, 2 prometni nesreči II. kategorije, enemu voziku smo zasegli vozilo, 4 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru.
Izpostavljamo:
Včeraj smo bili obveščeni o tem, da so med opravljanjem zemeljskih del na območju Ledine v Mariboru našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Kraj najdbe je zavarovan, v prihodnjih dneh bo poskrbljeno za odstranitev NUS. Za več informacij se obrnite na predstavnike CZ.
Kriminaliteta
Na območju Radizela je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, neznani storilec je pregledal prostore, odtujil pa zlatnino, po nestrokovni oceni je pri tem nastala škoda v višini 2.000 eur.
Prometna varnost
Na območju Nove vasi v Mariboru smo obravnavali 31-letnega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l alkohola), v postopku je bilo ugotovljeno, da moški ne posreduje veljavnega vozniškega dovoljenja, ter da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Osebni avtomobil mu je bil zasežen, sledi obdolžilni predlog.
Obravnavani tujci
Na območju Zg. Gruškovja so policisti na tovornem vozilu odkrili državljana Afganistana, ki je podal namero za mednarodno zaščito, odpeljan je bil v azilni dom, na vlaku v Mariboru pa so policisti obravnavali državljana Turčije, ki je predhodno že podal vlogo po mednarodni zaščiti, odpeljan je bil v azilni dom.
Pripravila: Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: