Skip to content

Za volanom brez vozniškega dovoljenja in s skoraj 1,80 promila alkohola

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 209 klicev, med temi 110 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času smo obravnavali tudi: 10 kaznivih dejanj, 17 prometnih nesreč I. kategorije, 4 prometno nesrečo II. kategorije, 2 voznikoma sta bili zaseženi vozili, 12 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru.
Izpostavljamo:
Obravnavani tujci
V Mariboru smo obravnavali državljana Sirije, ki je predhodno že zaprosil za mednarodno zaščito, odpeljan bo v azilni dom.
Prometna varnost
Policisti so v Mariboru obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je pod vplivom alkohola – 0,84 mg/l (skoraj 1,80 promila, op.p.) alkohola, vozilo mu je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.
Na območju Kamnice smo obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik tovornega vozila trčil v leseni drog, ki je padel preko vozišča in na kolo kolesarja, ki se je pri tem lažje poškodoval. O nesreči še zbiramo obvestila.

Tudi na območju Ptuja je, po prvih informacijah zaradi neprilagojene hitrosti, padel kolesar in se pri tem lažje poškodoval.
Pripravila: Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja