Skip to content

Vlomil je v hišo ter ukradel nakit in gotovino vredno več tisoč evrov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 520 klicev, od tega 165 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov sta bili zaseženi vozili. Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana). Med 22. 9. 2022, od 6. ure in 23. 9. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta-vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Litiji je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Rakeku v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču odvzela prednost voznici, ki je vozila po prednostni cesti. V nesreči sta se voznica soudeleženega vozila in njen sopotnik lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico, kateri je alkotest v izdihanem zraku pokazal tudi manjšo količino alkohola, sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure je na Zaloški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Nesrečo je zaradi nepravilnega premika povzročila voznica. Mopedist je bil v nesreči lažje poškodovan. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure je v Mednem prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Nesrečo je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil voznik. V nesreči se je sopotnik voznice lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure je na Dimičevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil voznik osebnega vozila, ki je trčil v motorista. Motorist je bil v nesreči lažje poškodovan. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: