Skip to content

Bakos.si

Polcisti “želi” konopljo in “pobirali” končni pridelek

Zasegli so 133 sadik konoplje in okoli 2,2 kg rastlinskih delcev te prepovedane droge

Minuli ponedeljek so policisti Policijske postaje Rače, na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let. Oba sta osumljena storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/1 Kazenskega zakonika (KZ-1). Med preiskavo njunega stanovanja v Mariboru so policisti odkrili prostor, dimenzij 190 cm krat 120 cm krat 60 cm, ki je bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih tri do 10 cm. Zraven tega so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge, kot so ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED luči…

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še približno 200 g posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico ter dva mobilna telefona. Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en, prazen, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v poslopju pa še približno 2 kg posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik.

Kot je še sporočil Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor, oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Fotografije: PP Rače

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: