Skip to content

Bakos.si

Gasilci reševali kopalca iz narasle Drave

Kronologija pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne 28. 7. 2020, do 7.00 ure dne 29. 7. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 28. 7. 2020

Ob 8.30 smo hrvaškim varnostnim organom vrnili 5 drž. Sirije, kateri so ponoči ilegalno vstopili v našo državo.

Ob 14.00 smo v Središču ob Dravi prijeli 3 drž. Maroka, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni nazaj v R. Hrvaško.

Ob 18.43 smo bili obveščeni, da sta v Obrežu pri Dravi dve osebi zaradi visoke vode ostali ujeti na dravskem otoku. Osebi so na brežino pripeljali s čolnom gasilci PGD Ormož.

Ob 20.33 smo v Senešcih obravnavali povoženje divjadi s strani voznika osebnega avtomobila. Po ugotovljenih pogojih za udeležbo v prometu smo od ogleda odstopili.

Ob 21.21 uri smo v naselju Obrež zaznali dve osebi, za kateri je bilo sumiti, da so neopravičeno vstopile v R Slovenijo. Osebi sta se postopku oz. prijetju policije izognili na način, da sta zbežali na njive s koruzo. Kljub iskanju oseb do sedaj še nismo izsledili.

Ob 22.20 uri smo bili ponovno obveščeni o možnosti visokega vodostaja vode na Dravi.

Napoved aktivnosti za sredo 29. 7. 2020:

  • V zvezi visokega vodostaja Drave opozarjamo, da se na odseku od Ormoža do Središča ob Dravi, ne zadržujete ob Dravi po nepotrebnem, saj je mogoče, da lahko nepričakovano pride, do visokega nivoja gladine Drave.
  • V kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neopravičeno vstopile v R Slovenijo, pa o tem obveščajo policijo na telefon 02 741 08 50 ali 113.
  • Tega dne bomo opravljali tudi redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).

Pripravil: Edvard Cvetko, komandir

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: