VTD Gaj Filovci pred DVS Lendava

Na 17.Vinogradniško-vinarskem kvizu nastopilo sedem tričlanskih ekip

V vaškem domu Filovci je Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci, z namenom popularizacije vinogradništva in vinarstva med vinogradniki, pripravilo tradicionalni že 17. Vinogradniško-vinarski kviz. Vprašanja za kviz, ki ga je izvedla Javna služba za kmetijsko svetovanje Slovenije, je pripravil Ernest Novak, specialist za vinogradništvo in vinarstvo na KGZ Murska Sobota, ki je prireditev tudi vodil. Tričlanske ekipe so znanje vinogradništva in vinarstva pokazale v treh sklopih. Najprej so odgovarjali na pet vprašanj iz vinogradništva, sortimenta vinske trte, bolezni in škodljivcev na vinski trti, oskrbe vinogradov. Sledila so tri vprašanja s področja področja vinarstva-kletarstva, kulturne potrošnje vina. Na koncu so ekipe morale odgovoriti na še dve splošni vprašanji iz vinarstva-vinogradništva.

Vse ekipe so pokazale več kot solidno znanje. Kako izenačeno je bilo potrjuje tudi dejstvo, da se je za prvo in tretje mesto odločalo z dodatnimi vprašanji, ter celo žrebom, peto mesto pa sta si razdelili dve ekipi. Za tretjo mesto je v tretjem krogu po dodatnih vprašanjih odločil žreb. Za prvo mesto pa je pravilno odgovorilo dodatne vprašanje VTD Gaj-Filovci, ki je tako, po zaslugi izvrstne Milene Špilak, premagalo DVS Lendava. Kot nam je v imenu organizatorjev povedal Alojz Berden, je tovrstni kviz zelo koristen, saj lahko vinogradniki in kletarji na njem pridobljeno znanje koristno uporabijo pri vsakdanjem delu v vinogradih in kleti.

Končni vrstni red letošnjega kviza: 1. Vinogradništvo turistično društvo Gaj-Filovci (Milena Špilak, Jože Tratnjek, Franc Berden), 2. Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava, 3. Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci, 4. Društvo vinogradnikov Goričko, 5. Društvo vinogradnikov Dobrovnik in Društvo vinogradnikov Čentiba, 7. Društvo vinogradnikov Beltinci.

Fotografije: Franc Gënc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: