Vsem zaposlenim so dostavili svoje dobrote

Kmetija Sever iz Cvena, kjer je v ospredju mesto iz tünke, s svojimi dobrotami okrepčala zaposlene ZD Ljutomer

Predvsem sedaj – v času epidemije, čeprav se nekateri nočejo sprijazniti z dejstvom, da je „kuga med nami“, je še posebej pomembno, da stopimo skupaj, se držimo vseh preventivnih ukrepov, ohranjamo svoje zdravje in zdravje naših bližnjih. Le tako nam skupaj lahko uspe premagati okužbo s koronavirusom. In dandanes, ko se največ govori o humanosti, prostovoljstvu in dobrodelnosti, ko ljudje, kljub naporom zdravnikov in drugega medicinskega osebja, umirajo pogosteje kot običajno, lepe vesti prihajajo tudi iz Pomurja, kjer je v zadnjem času največ okuženih izmed vseh slovenskih regij. Med drugim je tako včeraj, v petek, zaposlene Zdravstvenega doma Ljutomer prijetno presenetila lepa gesta Kmetije Sever iz Cvena 32. V času malice so namreč za vse zaposlene ZD Ljutomer dostavili svoje dobrote in jih z njimi okrepčali.

„Vsi smo bili veseli njihovih dobrot, ki so nam dale novih moči in energije za opravljanje našega poslanstva; to je vzdrževati in skrbeti za zdravstveno varstvo naših občank in občanov,“ so ob tem zapisali zaposleni v Zdravstvenem domu Ljutomer, ki se zahvaljujejo Kmetiji Sever. „Včeraj smo ob dnevu slovenske hrane presenetili zaposlene v Zdravstvenem domu Ljutomer in jim v času malice podarili svoje dobrote. S tem smo se želeli pokloniti vsem zaposlenim za predano in požrtvovalno delo, ki ga opravljajo v teh težkih razmerah“, so sporočili s Kmetije Sever, kjer pridelujejo in prodajajo pristno domačo Prleško tünko in ostale mesne izdelke: sveže dimljene klobase, pečenice, suhe klobase, salame, zaseko, ocvirke, svinjsko mast in dimljene šunke.

Mimogrede, prleška tünka je kulinarična posebnost, ki izhaja iz prleške regije, natančneje iz krajev z desnega brega reke Mure.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: