Sveti Miklavž med otroci vinarjev in orodjarjev

Veseli bradač je obdaril pridne otroke zaposlenih v podjetjih Radgonske gorice in VAR

Spet je leto na okrog in pričel se je zadnji mesec v tem letu, pričel se je december, mesec pričakovanj in veselja predvsem pa mesec, ki je med otroci najbolj poznan po treh dobrih možeh, sv. Miklavžu, Božičku in Dedku mrazu, ter po njihovih obdarovanjih. Prvi dobri mož, sv. Miklavž, ki se je v prvih dneh decembra že močno utrudil, saj je sam ali z angelčki in parklji, obiskal nešteto pridnih otrok, je bil tudi gost Gasilskega doma Gornja Radgona. Tam ga je z veliko pričakovanj „sprejelo“ več kot 80 otrok, zaposlenih v dveh radgonskih uspešnih gospodarskih družbah, enem najuspešnejših slovenskih pridelovalcev vin in penin, Radgonskih goricah, ter prav tako uglednega orodjarja, specialista za izdelavo visokokakovostnih progresivnih orodij VAR. Direktorja omenjenih gospodarskih družb, Borut Cvetkovič in Anton Mlakar, sta se za tovrstno pogostitev in obdaritev malčkov – otrok svojih zaposlenih odločila že lani, ko jih je obdaril dedek mraz, sedaj pa je srečanje katerega se je poleg več kot 80 otrok udeležilo še vsaj dvakrat toliko staršev, dedkov in babic, potekalo v času sv. Miklavža.

V veliki dvorani gasilskega doma je potem pričakovano bilo zelo živahno, veselo in razigrano, saj je sv. Miklavž pričakal otroke z lepimi darili. Nekateri otroci so se mu hitro pridružili, mu sedli v naročje, se z njim pogovarjali, ter mu tudi zapeli kakšno pesmico. Spet drugi malo mlajši pa so se bali in z iskrivimi očmi plaho sledili kretnjam in lepim besedam sv. Miklavža. Slednji pa jih je kaj hitro znal potolažiti in zadovoljiti njihovo radovednost. V spomin so z njim posneli tudi kakšno fotografijo in ovekovečili ta veseli dogodek. Po pogovoru s sv. Miklavžem in na vprašanje zakaj nima s seboj parkljnov takšnih porednih, črnih, poraščenih, z verigo, ki poredne otroke kaznujejo, mi je dejal; »Kot vsako leto do sedaj rad prihajam v Gornjo Radgono, tu so vsi otroci zelo pridni zato parkeljnov ne rabim. Otroci so največje bogastvo družine, v družini pa se mora prepletati spoštovanje, ljubezen, molitev in dobrota.« Sv. Miklavž se je na koncu zahvalil direktorjema omenjenih radgonskih podjetij, k podobnim gestam pa je povabil tudi druge lastnike in direktorje gospodarskih družb, naj tudi na takšen način otrokom pokažejo, da so njihove mamice in očetje pomembni na svojem delovnem mestu. Dogodka sta se udeležila tudi oba direktorja, Borut Cvetkovič in Anton Mlakar, zraven pa je bila tudi „teta Cvetka“ iz Radgonskih goric, da ne bi zmanjkalo sladkarij in napitkov.

Sicer pa, otroci v radgonskem gasilskem domu niso bili deležni obiska sv. Miklavža, temveč so jih razveselili tudi najlepšo praznično zgodbo: Snežna Vila in čarobne besede. Veselo igrico sta na veselje in zadovoljstvo vseh prisotnih, zlasti otrok, uprizorila Petra Jauk in Jure Lazar iz Gledališča Ku Kuc. Tudi otroci so „pomagali“, da je Vilica postala Vila…, sploh pa so malčki bili zelo veseli, da jih je obiskal sveti Miklavž – njunih mamic in očkov iz službe!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: