Prodaja vrtnic in nageljnov se okrog dneva žena potroji

Stranke si želijo in pričakujejo kvalitetno rezano cvetje, s podaljšanim rokom obstojnosti in jim cena ni v ospredju.

Tudi v znanem Vrtnem centru Kurbus v Meleh pri Gornji Radgoni, ki sodi med največje proizvajalce in prodajalce cvetja, ne le v Pomurju, temveč tudi širše, posebno pozornost namenjajo tudi mednarodnem dnevu žena, ki je že od nekoč praznik povezan z lepim cvetjem. Tam, kjer nimajo navado samo prodati svojih produktov in storitev povezanih z vrtnarstvom, cvetličarstvom in sploh urejanjem doma ter okolja, saj pripravljajo veliko spremljevalnih dogodkov, predvsem izobraževanj, razstav in prireditev za odrasle in otroke, največ cvetja vzgojijo sami, saj stavijo na domače, čeprav seveda, glede na potrebne precej svojih prodajnih produktov nabavijo pri drugih proizvajalcev in ponudnikih.

V začetku marca, ko je v ospredju priprava lončnic in drugega cvetja ter zelenja za balkonska, okenska in podobna okraševanja ter zasaditve pri strankah, v Vrtnem centru Kurbus posebno pozornost namenjajo tudi cvetju, ki je najbolj iskano med obdarovalci žena, deklet, mamic in babic. In to so tudi v tem delu države, tradicionalne rože, nageljni in vrtnice. “Čeprav je nagelj tradicionalen slovenski cvet, ki se je poklanjal ob 8. marcu in se še poklanja, ga že nekaj zadnjih let izpodrivajo vrtnice in drugo cvetje”, pravi cvetličarka in vodja prodajnega prostora Andreja Nemec iz Vrtnega centra Kurbus, ki dodaja, da bodo tudi ob letošnjem dnevu žena prodali največ vrtnic, vendar “kljub temu v tem času še veliko strank prisega na tradicijo in kupi nageljn”. Pri Kurbusovih ugotavljajo, da se tradicija vrača: “Nekaj let nazaj, ko se je pri nas uveljavil praznik valentinovo (enako materinski dan), smo opazili, da je bil ob osmem marcu upad prodaje cvetja, sedaj pa opažamo, da poklanjanje cvetja ob osmem marcu dobiva spet na veljavi in se prodaja povečuje”.
Andreja Nemec pravi, da je težko ugotoviti količino cvetja, ki (so) ga bodo prodali ob letošnjem dnevu žena, v vsakem promeru pa se prodaja v primerjavi z normalnim delovnim dnevom vsaj potroji. “Naši nageljni in vrtnice prihajajo k nam direktno iz Nizozemske, do Nizozemske, kjer je naš dobavitelj, pa kar iz celega sveta. Cena vrtnice in nagelja je vedno odvisna od kvalitete (velikost cvetov in dolžina stebla). Naše stranke želijo in pričakujejo kvalitetno rezano cvetje, s podaljšanim rokom obstojnosti, kar dosežemo z ustreznim rokovanjem rezanega cvetja in jim cena ni v ospredju”, še pove Andreja, njena direktorica Simona Kurbus pa dodaja: “Lastniki podjetja in zaposleni smo po duši vrtnarji, zato rezano cvetje in rastline v loncih tudi vzgajamo in ne samo prodajamo. V ospredje postavljamo doma pridelano kakovostno cvetje in na naše veliko veselje kupci to vedno bolj cenijo in iščejo”.

Mimogrede, kakovosten material – cvetje, ima soldino ceno, in sicer nageljni od 1,10 evra naprej, ter vrtnice od 1,50 evra naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: