Skip to content

Bakos.si

Pop Art v vinskem svetu – zakaj pa ne?!

Jeruzalem Ormož ruši tabuje in postavlja vino v novo kategorijo – kategorijo zabavnih vin!

Ena največjih slovenskih vinska kleti, prleška klet Puklavec Family Wines z blagovno znamko vin Jeruzalem Ormož ruši tabuje in predstavlja dva nova izdelka, ki postavljata vino v čisto novo kategorijo – kategorijo zabavnih vin. Najbolje ju opišemo kot odštekana, odbita, posebna, drugačna, barvita in predvsem zabavna. Pravijo, da niso ustvarili novih vin, temveč novo gibanje, ki na svež in drugačen način nagovarja mlade. Novi Pop Art vini komunicirata skozi barve, ljubita ekstreme in se igrata z elementi animiranih risank, ikon ter retro futurističnih elementov. Njuna edina naloga je, da nas zabavata.

V kleti so si zadali cilj, da ustvarijo vina za mlajšo generacijo, ki razume vino kot dolgočasno, komplicirano in nezanimivo. Po obsežni raziskavi med mladimi pod 35 let, so ugotovili, da dojemajo vino čisto drugače, kot njihovi »obstoječi vinoljubci«. Za njih vsaka steklenica vina izgleda enako dolgočasno, ne razumejo vinskih izrazov, prav tako so velikokrat v zadregi že pri izbiri vina, saj ne vedo katerega bi kupili. Na podlagi vseh pridobljenih informacij so se lotili zasnove izdelka, ki je moral biti poseben tako po izgledu, kot tudi po okusu. Zadali so si misijo, da bodo ustvarili kul vino. Zasnova novih Pop Art vin ni bila prepuščena naključju. Pop Art je slog presenečenja in zabave, saj komunicira skozi barve, ljubi ekstreme in se igra z elementi animiranih risank, ikon ter retro futurističnih elementov. V svojem bistvu je blizu mladim. Pop Art ne pozna slabega okusa, drznosti je lahko le premalo. Je zelo emocionalen in energetski. Že po imenu nosi besedo umetnost, zato je njegov glavni namen presenečati in šokirati. In to je bil tudi namen. V vinski kleti Puklavec Family Wines želijo, da njihov novi mladi vinoljubec izbere vino na polici brez zadrege in da mu je steklenica všeč že na prvi pogled, celo toliko, da si ga bo želel tudi poskusiti. Pri okusu vina so se osredotočili na aromatičnost, všečnost, pitnost in sočnost. Vinski dvojec POP ART vključuje moško in žensko različico, ki se med seboj razlikujeta tako po okusu, kot tudi po karakterju. Ormoški vinar pravi, da je moškega in žensko težko zadovoljit z isto steklenico vina, zato so ustvarili vsakemu svojo: zanj polsuhi cuvee iz sort sauvignon in chardonnay, zanjo pa sladki muškat, ki združuje njene najljubše sorte – muškat ottonel in rumeni muškat.

Sonja Erčulj, vodja marketinga v vinski kleti Puklavec Family Wines je ob lansiranju novih vin poudarila: »Nismo želeli ustvariti zgolj dveh novih steklenic vina, ki bosta postavljeni ob bok ostalim. Naš cilj je postaviti stvari na glavo in nagovoriti kupca iz drugega zornega kota. Tu ni v ospredju terroir in tehnike pridelave vina, tu smo se fokusirali zgolj na zabavno vsebino v vseh pogledih: v steklenici, na etiketi, na družbenih omrežjih, v komunikaciji… Konec koncev, vino pijemo, da uživamo. Bistvo novih vin je ustvariti Pop Art gibanje oz. skupnost, s katero se bodo

poistovetili številni mladi. S tem posebnim nagovorom želimo približati vinsko kulturo mladim in jih v njihovem jeziku naučiti spoštovati vino, ga uživati zmerno, prepoznati osnovne karakteristike ter skupaj z njimi napredovati v vinoljubce, ki bodo sčasoma posegali tudi po zahtevnejših vinih. Na nek način jih želimo vinsko vzgajati.«

Celotna kampanja je povezana z barvami, vzorci in ilustracijami. Ne gre se samo za vino, ampak za način življenja, prepričanja in umetnost, nov revolucionarni pristop v vinskem svetu, ki bo prinesel svež veter, drugačen način razmišljanja in dojemanja vina, ki ga do se daj še ni bilo pri nas.

Puklavec Family Wines je sicer ena vodilnih slovenskih vinskih kleti, aktualni in večkratni dobitnik naslova Vinar leta (2020, 2018, 2016 in 2014). Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom. Puklavec Family Wines je prejemnik mednarodne medalje Decanter Platinum za Šipon iz linije Seven Numbers ter hkrati prejemnik priznanja za enega najboljših vin na svetu po izboru revije The Drinks Business za Sivi pinot linije Seven Numbers. Leta 2019 so z eno od večjih investicij slovenskih podjetij v tujini odprli prenovljeno butične klet Negotino v Severni Makedoniji ter s tem v svojo bogato ponudbo dodali tudi vrhunska rdeča vina. S prevzemom makedonske kleti Puklavec Family Wines utrjuje svoje mesto med večjimi vinskimi kletmi v tem delu Evrope.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: