Skip to content

Bakos.si

Pomurske sejmišče gosti male pasemske živali!

Meddruštvena razstava malih živali bo med 22. in 24. novembrom v Gornji Radgoni

Čeprav je ustanovljeno šele pred letom dni, novembra lani, je Društvo gojiteljev malih pasemskih živali (DGMPŽ) Gornja Radgona, zelo dejavno. Tako članice in člani društvo, ki ima sedež v osrčju vinorodnih radgonskih goric, na Aženskem Vrhu nad Gornjo Radgono, ne počivajo niti v tej jesenskih dneh, saj že potekajo zadnje aktivnosti pri organizaciji I. Meddruštvene razstave, ki bo od petka, 22. do nedelje 24. novembra 2019, v dvorani „C-1“ Pomurskega sejmišča v Gornji Radgoni. Kot nam je povedala prva predsednica in ena največjih gojiteljev omenjenih živali, predvsem perutnine, Andrejka Serdt, so se v DGMPŽ Gornja Radgona odločili pripraviti in organizirati, prvo tovrstno razstavo malih pasemskih živali tudi zaradi lastne promocije, saj jih bodo ljudje, predvsem ljubitelji omenjenih malih živali, bolj spoznali in se jim mogoče pridružili.

Predsednica nam je tudi povedala, da bo njihova prva tovrstna razstava potekala v petek in soboto, 22. in 23. novembra med 8,00 in 18,00, v nedeljo, 24.11. pa med 8,00 in 15,00 uro. „Razstava bo zelo zanimiva in se jo izplača ogledati, kajti poleg našega društva se bodo predstavili posamezniki in skupine iz drugih društev malih pasemskih živali iz cele Slovenije. Predstavili pa bomo s skupnimi močmi kar se da najlepše primerke pasemskih kuncev, okrasnih golobov, okrasnih in pasemskih kokoši, vodne perutnine, ipd.,“ nam je povedala predsednica DGMPŽ Gornja Radgona, Andrejka Serdt, ki tudi je razložila, da je njihovo društvo prostovoljna, nepridobitna in nepolitična organizacija, ki članstvo povezuje z mislijo in ljubeznijo vseh okrasnih in pasemskih živali, ki jih imajo, gojijo in vzrejajo na svojih domovih.

„Naše DGMPŽ Gornja Radgona se je v letošnjem letu že udeležilo kar nekaj predstavitvenih prireditev, denimo v Apačah – rez občinske trte, na tradicionalnem prazniku Radičke v kraju Lipa – Kostanjevica na Krasu, na sejmu Lov Ribolov Naturo na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni. Naša največja predstavitev pa je bila na 57. mednarodnem sejmu Agra, prav tako na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni. In kot rečeno, vrhunec letošnje sezone je meddruštvena, razstava našega društva z ocenjevalnim pridihom“, pravi predsednica Andrejka Serdt, ki je z zadovoljstvom dodala, kako so kljub mlademu društvu več kot zadovoljni s svojim delom, saj so člani samoinciativni. delovni in vsaka predstavitev je mozaik v skupnem uspehu. „Naši gojitelji so ‘stari mački’ v vzreji okrasne pasemske perutnine, okrasnih kuncih, vodne perutnine, ptic, papig, golobov, drobnice, glodavcev ipd. Vse skupaj, da lahko sodelujemo na širšem področju pa nas podpirajo v veterinarskih institucijah, kjer poskrbijo za vse naše živali, nas redno obiskujejo in nam dajejo navodila, ki se jih do potankosti tudi držimo“, je še dodala naša sogovornica, ki je vse ljubitelje malih živali in vse ljudi dobre volje, povabila na njihovo prvo tako veliko razstavo, ki bo v ogrevani dvorani, torej tudi če bo takrat močna zima, nikogar ne bo zeblo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: