Skip to content

Bakos.si

Poleg vinske in kolesarske poti, tudi Pot med vrelci

Tudi v Policah je slatinski izvir in urejena utica z možnostjo počitka „Polička slatina“

Če se domačini in seveda turisti peljejo, skozi vinorodne gorice, mimo križišča ceste iz Gornje Radgone proti Spodnji Ščavnici in Zbigovcem (Lastomercem), gotovo morajo opaziti vaško kapelico Svete Družine, ki v Policah stoji že od leta 1927. Poleg bodo, poleg ostalih (Kolesarska pot, Vinske poti) zasledili tudi novo postavljeni kažipot z napisom „Pot med vrelci“. In če kdo iz radovednosti ali namerno sledi kažipotu, po po približno 500 metrih vožnje ali hoje, v dolino proti Spodnji Ščavnici, naletel na še en na novo postavljeni kažipot. Na slednjem, ki je usmerjen na levo stran s poti je napis Polička slatina.

Okrog sto metrov od postavljenega kažipota se nahaja manjša, na novo postavljena utica, ob kateri ni prav nič zabeleženo, kdo jo je postavil in tudi nobene obrazložitve o Polički slatini ni. Voda v slatinskem vrelcu s prosto roko ni dosegljiva. Tako, da »vode« ni moč pokusiti. Ob utici sta klopi in tudi zanimivo »parkirišče« za kolesa. Prav nič pa ni zapisanega kdo je slatinski izvir obnovil in postavil leseni zanimiv objekt. Mogoče gre še za nedokončani projekt oz. projekt, ki bo v bodoče vse bolj obiskovan.

Sicer pa, ne gre prezreti, da v radgonski občini zelo skrbijo za vrelce, in še zlasti v Ščavniški dolini je že veliko urejenih slatinskih vrelcev z možnostjo počitka za kolesarje, pohodnike in vse druge. (F.K.)

Fotografije: Franci Klemenčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: