torek, 7 aprila, 2020

Pestro predpraznično vzdušje decembrskih dni za zaposlene in paciente v murskosoboški bolnišnici

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so tudi letos pričarali predpraznično razpoloženje decembrskih dni za zaposlene in paciente. Poleg zdaj že tradicionalnih decembrskih dogodkov je za otroško veselje poskrbel plezajoči Božiček. Praznične dni mnogi zaradi bolezni ali poškodb preživijo v bolnišnici. Da bi jim polepšali in olajšali ta čas, so v soboški bolnišnici tudi letos pripravili pestro predpraznično dogajanje. Najprej je potekal tradicionalni Božični koncert za bolnike, svojce in zaposlene, kjer so za delček radosti in predprazničnega veselja poskrbeli pevci in pevke Vokalne skupine Žarek Društva medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic Pomurja.

Najmlajše paciente je vsekakor še posebej razveselil Božiček, ki je posebej zanje priplezal, kar je bilo letos organizirano drugič. Plezajoči Božiček, ki je eden od zaposlenih v bolnišnici, je imel pomagače v organizaciji Vrtca Murska Sobota in ob kulturnem programu Osnovne šole Bakovci. Obisk prazničnih dobrih mož se na Otroškem oddelku murskosoboške bolnišnice odvija že več kot dvajset let. Isto dan so vse paciente in zaposlene s svojim petjem razveselili dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota pod mentorstvom profesorja Edvarda Jakšiča.

Prav na božični dan bo na vseh bolnišničnih oddelkih odmevalo petje pevcev iz KUD Štefan Kühar Bratonci, ki so bolnike letos razveselili že enaindvajseto leto zapored. Zadnja leta se jim pridružijo tudi mladi prostovoljci in z božičnimi pesmimi polepšajo Božične praznike bolnikom. Z organiziranimi predprazničnimi dogodki v murskosoboški bolnišnici želijo, da tudi pacienti začutijo praznično vzdušje. Na ta način jim lajšajo in krajšajo dni, ki jih preživijo v bolnišnici, ter dajejo upanje in novih moči.