Skip to content

Bakos.si

Najlepše se počuti med svojimi

Erika Ivana Pučko obeležila 100. rojstni dan

V teh prijetnih pozno poletnih dnevih, ko se po okoliških prleških vinogradih začenja trgatev, je še posebej veselo in razigrano v Centru starejših občanov Ormož, kjer so pripravili posebno slavje. Njihova stanovalka Erika Ivana Pučko, rojena Čurin, je namreč obeležila častitljivi življenjski jubilej, 100. rojstni dan. Rodila se je 4. septembra 1921 v Ormožu, kot druga od štirih otrok, mami Antoniji, ki je bila Čehinja in očetu Juriju, nekoč uglednemu ormoškemu čevljarju.

Otroštvo je preživljala v rodnem Ormožu, skupaj s starejšo sestro Irmo in mlajšima bratoma Mirkom in Milanom. Poleg slavljenke živi še samo Milan. Po osnovni šoli se je izučila za šiviljo, njena prva zaposlitev je bila v graščini v Ormožu, kasneje, ko si je ustvarila družino je šivala doma. Poročila se je z Jožetom Pučkom in skupaj sta se preselila v Slovenj Gradec, kjer sta si ustvarila družino. V zakonu sta se jima rodila sin Danijel in hči Marjeta.

Ljubezen do rodnega kraja je Eriko in Jožeta vlekla nazaj v Ormož, zato sta se po Jožetovi upokojitvi preselila nazaj v Ormož, kjer sta si zgradila hišo. Erika, ki je že leta 1985 ostala brez moža, ima dve vnukinji in enega vnuka, ter po dva pravnuka in pravnukinji. Jesen življenja preživlja v Centru starejših občanov Ormož, kjer so ji tudi pripravili praznovanje njenega lepega življenjskega jubileja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: