„Medena moža“ obiskala starostnike na čajanki

Zanimivo druženje s čajanko, odprtjem razstave, žrebanjem nagrad…, v radgonskem DSO

Tudi leto 2020 so v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona začeli veselo, kot so ga s prijetnim silvestrovanjem zaključili. Meglene januarske dopoldanske ure so za stanovalce ter nekatere svojce oziroma obiskovalce, so vseeno bile zelo prijetne. Na že tradicionalni januarski čajanki jih je namreč najprej pozdravil direktor doma, mag. Marjan Žula, ki je povedal, da je dogodek namenjen ne samo druženju ob pokušini raznovrstnih čajev, marveč je združen z otvoritvijo razstave likovnih del, ki so nastala ob jesenski likovni koloniji. Tako se znova potrjuje zelo dobro in uspešno sodelovanje z Likovnim društvom Gornja Radgona. Predsednici društva Dani Štrucelj se je simbolično zahvalil s šopkom cvetja.

Nato je predstavil dva »medena moža«, Janka Rožmana, predsednika Zveze čebelarskih društev Pomurja in Jožefa Tratnjeka, ki vodi Čebelarsko društvo Črenšovci. Prijazno sta se namreč odzvala povabilu ter za vse prisotne povedala kar nekaj zanimivosti o čebelarjenju, pridobivanju in vrstah medu ter odgovarjala na vprašanja stanovalcev. Tudi njima se je direktor lepo zahvalil ter poudaril, da se vse premalo zavedamo, kako pomembne so čebele in produkti, ki jih pridobivamo pri čebelarstvu. Medtem so prijazni zaposleni postregli z raznovrstnimi čaji, kozarčki z različnimi okusi medu pa so zaokrožili po mizah, živahne razprave so se razvnele.

Dogodek so izkoristili tudi za žrebanje nagrad za tiste stanovalce, ki so pravilno rešili križanko. Vsako leto namreč izide domsko glasilo Naše trate, v sklopu katerega je tudi nagradna križanka, ki jo sestavi direktor Marjan Žula. Praktične nagrade je prispevalo podjetje Tuš, saj je bilo geslo v križanki povezano z njihovo dejavnostjo, nekaj pa jih je pripravil tudi dom. Matjaž Zupanc, delovni terapevt, je žrebanje vodil in »srečno pripeljal do konca«, nagrajenci so se veselili nagrad, vsi prisotni pa so uživali v prijetnem razpoloženju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: