Skip to content

Gospa jesen krasi vas Ivance in občino Moravske Toplice

Klavdija Koltaji rada izdeluje unikatne okraske, ki potem navdušujejo

Čudovito panonsko vas z okoli 220 pridnimi in delovnimi prebivalci, ki pomursko avtocesto nekako povezuje z Bogojino in tudi Moravskimi Toplicami, te dni krasi še posebna umetnina, pravzaprav naravni izdelek, ki ga je ob svoji ograji izdelala in postavila domačinka Klavdija Koltaji. Tokrat je vsestranska soproga, mama in babica prekosila vsa pričakovanja, ko je izdelala „Gospo jesen“, kot jo je poimenovala. Mnogi ob pogledu na čudovito „žensko“ najprej pomislijo, da gre za živo žensko odeto v naravna oblačila ter okrašeno v pridelke domačega vrta, sadovnjaka, polja in vinograda. Nekaj okraskov je tudi iz gozda, tako da res gre za čudovit okrasek, ob katerem se ustavljajo mnogi naključni mimoidoči in mimovozeči. Mnogi se ne morejo načuditi, kako ji je uspelo, gospod jesen pa obvezno tudi fotografirajo za osebne albume.

„V našo deželo je prišla jesen polna toplih in čarobnih barv. Jesen je čas ko obiramo pridelke naših pridnih rok na naših vrtovih poljih, sadovnjakih in vinogradih, ko se nam srce nasmeje ob obiranju pridelkov katere bomo uživali še pozno v zimo nekatere tudi vse do pomladi. Rada imam vse letne čase vsak za sebe je edinstven. Veliko se sprehajam v naravi in zmeraj najdem kaj pri mojih idejah. Vse kar delam delam z srcem, moji otroci so že odrasli in imajo svoje družine razveseljujejo me tudi trije čudoviti vnuki. Najraje ustvarjam iz jute, idej mi kar ne zmanjka in potem lahko lepe izdelke podarim kolegicam in prijateljem. Ta Gospa jesen pa me je zelo presenetila s toliko pozitivnih komentarjev,“ nam pove ustvarjalna Klavdija, ki dodaja, da jo pri vseh idejah in ustvarjanju podpira tudi družina, poleg sinov: Benjamina in Sebastjan, vnuki Jakob, Luka in Sia, ter seveda mož Drago.

Poleg, da je aktivna v različnih društev, in na različnih področjih, Klavdija skupaj z možem že dalj časa pleše pri Folklornem društvu Bogojina. Ker ima veliko enkratnih idej bi potrebovala še več prostega časa, ki ga ni. Poleg, da je zaposlena pri Xal Svetila, Proizvodnja d.o.o. v Murski Soboti, so za Klavdijo v ospredju sprehodi, saj rada pešači in dnevno povprečno prehodim do 20 km, kar ji pomaga pri težavah s hrbtenico. Prav med sprehodi nabere največ naravnih materialov za svoje umetnine, zaupala pa nam je tudi, da je lutko za gospo jesen prinesla iz Mercatorja, kjer je nekoč delala 20 let in so jo odpisali ter zavrgli. Sedaj pa ji je prav prišla, podobno kot mariskaj kar nabere med sprehodi. Naša sogovornica je dodala, da sedaj že izdeluje božične in novoletne okraske iz jute, za noč čarovnic pa je že vse pripravljeno…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: