Modras ugriznil Štefa in poginil zaradi zastrupitve z alkoholom

S Hrvaške poročajo o nenavadnem dogodku, kjer je alkohol rešil življenje Štefa Radulića iz Krapine

Saj ni res pa je, bi lahko ocenili zgodbo iz naše soseščine. Hrvaški spletni portal Newsbar.hr in BiH spletni medij hercegovačkiportal.com namreč poročata o skrajnje nenavadnem dogodku, ki se je pripetil v kraju Donji Vinjani pri Imotskem na jugu Hrvaške. Iz mesta na meji z Bosno in Hercegovino bi sicer lahko poročali o pravi tragediji, a je namesto človeka, ki ga je ugriznila najbolj strupena kača na teh območjih, modras poginila kar nesrečna kača. Dveletni modras je namreč poginil zaradi zastrupitve z alkoholom, kajti v krvi so mu odkrili čezmerno koncentracijo alkohola. Vse skupaj se je zgodilo, ker je omenjeni modras naključno ugriznil Štefa Radulića iz Krapine, ki se je na jugu Dinarskega gorovja znašel zaradi službene poti v Imotski. Okrog 14. ure je Štef zaključil poslovno srečanje, zato se je odpravil na ogled kraja. Med hojo po gozdni poti se je najbrž približal kraju kjer je lenaril omenjeni modras. Slednji je reagiral v slogu vsakega skrbnega gostitelja, če ga obišče nekdo nepovabljen.

„Nenadoma sem začutil ostro bolečino v nogi in sem se obrnil ter zagledal gada. Takoj mi je bilo jasno, kaj se je zgodilo. Najprej sem nameraval odhiteti k zdravniku, a sem takoj opazil, da s kačo nekaj ni v najboljšem redu. Oči so se ji napol zaprle, začelo jo je obračati, celo z glavo je dvakrat udarila v drevo, v katero se je zaletela“, s spominja dogodka Štef Radulić iz Hrvaškega Zagorja. „Lokalne kače preprosto niso navajene na svoj naravni plen, ki ima takšno koncentracijo alkohola v krvi. In še posebej ne ob 14. uri. Modrasu, ki je poginil smo izmerili koncentracijo alkohola, ki je znašala kar 5,1 gr/kg, oziroma 5,1 promila, kar lahko preživi le malo živih bitij“, je ob dogodku dejal lokalni zdravnik, dr. Mate Drnić, ki je dodal kako je zanimivo, kačji strup na Štefa sploh ni deloval, ker ga je alkohol v krvi takoj nevtraliziral. Za nesrečno kračo pa je alkohol v njegovi krvi bil usoden.

Štef je seveda bil vesel, da mu niti strupena kača ni mogla do živega. Še pred odhodom domov v Krapino pa je prosil zdravnika, da naj spiše potrdilo, kako mu je alkohol rešil življenje. S tem namreč želi končno utišati ženo, ki ga menda nenehno gnjavi zaradi uživanja alkohola. Sicer pa, župan Donjih Vinjanov je obljubil, da bo pred novo turistično sezono postavil opozorilne table za kače, še zlasti, ko bodo na dopust v njihov kraj prišli Zagorci…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: