Fotografije, film in glasbeni performans

Mladinski center Gornja Radgona z novim multimedijskim dogodkom

Društvo za dvig kakovosti življenja Tenzin, ki deluje v mestu sejmov in penine, pogosto skrbi, da Radgončanom, zlasti tistim mlajšim in tudi tistim srednjih let, ne bi bilo preveč dolgočasno. Zato pogosto pripravljajo različne dogodke in prireditve, kjer se družijo in zabavajo. Tako je omenjeno društvo tudi v teh toplih jesenshih dneh, v sodelovanju z Mladinskim centrom Gornja Radgona, v prostorih omenjenega centra na Trgu svobode 15 v Gornji Radgoni, pripravili nadvse zanimiv in pester multimedijski dogodek, v okviru katerega je potekala: otvoritev fotografske razstave Viktorja Kotnika – Ikija z naslovom “Ptiči”, projekcija kratkega avtorskega filma Leopolda Ivaneka “From there to here.” (Od tam do tukaj) posnetega na jadranskem otroku Cres, ter glasbeni performans Ajsav Kajrog (Vasja Gorjak), Samo Šantl, M.R. Jimi, na koncu pa se jim je pridružil posebni gost Emil Kotnik Radgonski na flavti. Vse skupaj je potekalo pod nepisanim sloganom: ukaj smo zato, da razvijemo sebe in odkrijemo našo naravno popolnost, in ker je bilo tako pestro in zanimivo je škoda, da se dogodka ni udeležilo nekoliko več publike.

Sicer pa, v primerjavi z Leopoldom Ivanekom in ostalimi udeleženci dogodka, ki so že „mojstri“ svojega poklica, pa je posebej zanimivo, da Viktor Kotnik – Iki fotografira izključno z mobilnim telefonom nižje kakovosti, in najverjetneje v rokah nikoli ni imel kakovostnega fotoaparata, vsaj svojega ne. Kljub temu so slike njegovih „ptičov“ zanimive in kakovostne tako, da opazovalcu vzbudi prav tisto, kar je avtor nekako želel povedati, svobodo kot jo imajo ptiči nad našimi glavami. Čeprav nekoliko odrinjen iz svojega okolja, Viktor Kotnik je med številnimi Radgončani zelo znan in priljubljen. Mnogi so ga še posebej spoznali leta 2015, ko je kot prostovoljec veliko delal v zbirnem centru za migrante, izmed katerih so mu mnogi prirasli k srcu, zlasti otroci, ki so potovali v neznano. Prav tam ga je pobližje spoznala tudi predsednica omenjenega društva Tenzin, Mojca Muhič, in je od takrat tudi aktiven član društva.

Največ prostega časa, ki ga ima največ, Iki ali „Volk samotar“, kot ga nekateri v rojstni Gornji Radgoni imenujejo, prebije okrog radgonskega mestnega parka, doma starejših občanov, športnih terenov na TŠC, v Lisjakovi strugi ter ob reki Muri, kjer je življenje, v naravnem okolju ter med različnimi živalmi, zlasti ptiči, izjemno pestro in zanimivo. „Dejansko imam veliko časa in rad opazujem svet okrog sebe in tisto kar se mi zdi zanimivo tudi ovekovečim“, pove skromni Iki Kotnik. Zato ne preseneča, da je za tokratno razstavo pripravil vsaj sto lepih in zanimivih fotografij, izmed katerih so v Društvu Tenzin, na čelu z Mojco Muhič, izbrali 25 tistih, katere so sedaj na ogled.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: