Božiček se je pripeljal z gasilsko avto lestvijo!

Prijazni možakar je obdaril 60 „gasilskih“ otrok iz PGD Gornja Radgona

Ob izteku leta 2019, ko se različnih obdarovanj najbolj veselijo otroci, so na svoje prišli tudi najverjetnejši bodoči mladi gasilci, otroci članic in članov PGD Gornja Radgona. Kar 60 se jih je namreč zbralo ob (v) radgonskem gasilskem domu, kjer jih je razveselil prijazni možak z brado – božiček. Le redki malo mlajši otročki so se nekoliko prestrašili božička, tako da je pri predaji darila moral biti vsaj eden od staršev, velika večina pa je z njim veselo poklepetala preden je prejela darilo. In medtem, ko so prav vsi otroci razumeli, kaj pomeni srečanje z dedkom z belo brado in njegovimi darili, pa to ne bi mogli trditi za najmlajšo prisotno, kot so dejali, bodočo gasilsko. Kaja Mulec, rojena komaj 3.12.2019 – na dan obdaritve torej stara dobre tri tedne, je namreč darilo „prevzela“ s očeta.

Kot nam je povedal predsednik PGD Gornja Radgona, Tomaž Munda, je za darila poskrbelo prav gasilsko društvo, saj se na ta način želijo malčkom vsaj malo oddolžiti za čas, ko njihovi pogumni očetje in mamice morajo dežurati ali se na vajah pripravljati, nenazadnje pa tudi reševati ljudi in premoženje v požarih ali naravnih in drugih nesrečah.

Zanimivo je omeniti, da se je božiček na obdaritev otrok gasilk in gasilcev PGD Gornja Radgona pripeljal kar z gasilsko avto lestvijo, kar je kot kaže njeno zadnje dejanje. „Res je, tokrat je šla naša “lojtra” na svojo zadnjo uradno nalogo! Šla je po Božička, ki je obdaroval naše otroke…“, nam je potrdil predsednik PGD Gornja Radgona, Tomaž Munda. Sedaj pa že nekaj časa potekajo aktivnosti radgonskih gasilcev, ki čim prej nameravajo kupiti novo gasilsko vozilo z avto lestvijo vredno okoli 750.000 evrov. Res je, tako Tomaž Munda, bo še precej vode po Muri steklo proti Črnemu morju, dokler se ne bodo odločili, glede izbire nakupa, dejstvo pa je, da lestev nujno potrebujejo in jo bodo v letu 2020 tudi nabavili, toda potrebno bo še nekaj predstavitev, prilagajanj ter tudi pogajanj o pogojih in nenazadnje tudi dokončni ceni.

Sicer pa, do jubilejnega leta 2022, ko bodo obeležili častitljivih 140 let obstoja in uspešnega delovanja, čaka radgonske gasilke in gasilce še veliko dela, predvsem pa veliko naložb. Poleg nakupa omenjene avtolestve, ki je vseeno največja investicija, nameravajo v celoti obnoviti 1400 kvadratnih metrov veliko ostrešje in streho svojega doma. Slednji je namreč pokrit s salonitkami, in sicer od leta 1982, ko je bil zgrajen. To pa tudi ni vse, kajti poleg še nekaj sprotnih in manjših naložb, prav v letu 2022 nameravajo nabaviti tudi novo in sodobno gasilsko avtocisterno. Seveda gasilci pri vseh investicijah računajo na finančno podporo iz Evropskih skladov, iz državnega proračnua, iz proračuna občine Gornja Radgona, a delno tudi iz proračunov sosednjih občin, saj skrbijo za gašenje in reševanje vse povsod, ne le na območju radgonske občine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: