Veški dečki, Kreslin z Malimi bogovi in skupina Rok’n’band na „Bujti repi“

Bliža se 63. študentska prireditev „Bujta repa 2020“ v Ljubljani, ko bo zraven tudi cimbalist Andi Sobočan

Klub prekmurskih študentov pripravlja tudi letos eno najboljših študentskih zabav v Sloveniji sploh. Gre za že 63. Butjo repo, ki bo prvo sredo v marcu (4.3.) na tradicionalni lokaciji v ljubljanski Festivalni dvorani; Prireditev se bo pričela s pristno prekmursko večerjo, nato pa sledi enkratna zabava z izbranimi glasbenimi zasedbami vse do jutranjih ur. Bujta repa je tradicionalna prekmurska zabava v Ljubljani, na kateri se zberejo prekmurski študentje, gospodarstveniki, politiki ter drugi pomembneži iz slovenskega in prekmurskega javnega življenja. Prav tako je Bujta repa ena izmed najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, saj se je po neuradnih podatkih prvič odvila pred približno 80 leti. Prireditve se vsako leto udeleži tudi veliko število študentov iz vseh koncev Slovenije, saj prav Bujta repa slovi kot ena najboljših študentskih zabav v Ljubljani. Vsako leto se zbere okrog 1200 obiskovalcev. Z Bujto repo si Klub prekmurskih študentov (KPŠ) poleg druženja Prekmurcev v Ljubljani prizadeva promovirati in tudi navdušiti druge študente za prekmursko kulinariko in kulturo.

In letošnjo, že 63. Bujto repo, KPŠ pripravlja v sredo, 4. marca od 19. ure naprej v Festivalni dvorani v Ljubljani, naša prestolnica pa se bo spet spremenila v pravi prekmurski hram. Bujta repa, ki jo mnogi poznajo kot najznamenitejšo zabavo Prekmurcev v slovenski prestolnici, se bo ob spremljavi značilne prekmurske glasbe, pričela s tradicionalno prekmursko večerjo (in sicer bujto repo, domačimi kolinami ter prekmursko gibanico, ob spremljavi instrumentalne glasbe), ki bo trajala do 22. ure. Med večerjo bo za prijetno, toplo in harmonično vzdušje poskrbel Andi Sobočan s svojimi cimbalami. Po večerji bodo za nadaljevanje večera poskrbeli Veški dečki, ki bodo množico zabavali vse do 23.30. Po dobrem začetku zabave bo na odru vse do 1.20 zjutraj publiko razvajal Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Za konec letošnje Bujte repe pa bo z obiskovalci vse do zgodnjih ur norela skupina Rok’n’band.

Člani Kluba prekmurskih študentov si lahko svojo vstopnico zagotovijo za 5 evrov, cena nečlanske vstopnice pa znaša 8 evrov. Na dan dogodka bo cena vstopnic za vse enaka, in sicer 10 evrov. Za tradicionalno večerjo je potrebno odšteti 7 evrov. Število večerij je omejeno. Do Ljubljane je organiziran tudi avtobusni prevoz, in sicer iz Murske Sobote in Maribora. Odhod iz Murske Sobote bo ob 16.00, iz Maribora pa ob 16.45, povratek iz Ljubljane pa bo ob 3.45. Cena prevoza znaša 8 evrov. Več informacij najdete na spletni strani ali na strani dogodka na Facebooku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: